Blog

 • Vi må ikke dele vores viden med dig!

  400 år før vor tidsregning skrev den græske læge Hippocrates “Mad før medicin”. Et mantra, vi har efterlevet de sidste 30 år med ernæringsfilosofi. 
  Som nyudsprunget fødevareproducent nyder vi ikke samme ytringsfrihed som han i sin tid, eller som tilfalder den brede befolkning i dag. Tirsdag d. 31.1.2017 påbydes StoneBros med bødeforlæg at fjerne alle artikler vi på noget tidspunkt har udgivet omkring kost.

  Levnedsmiddelstyrelsens Rejsehold påpeger, at vores artikler med vejledning i, hvordan du med kostændring kan påvirke din sundhedstilstand, er en anprisning af mad. Eftersom vi sælger mad, primært råvarer, anpriser vi implicit egne produkter og det er ikke tilladt. “Læseren kunne få den oplevelse, at nogle fødevarer skader dit helbred, mens andre fødevarer, kunne gøre dig rask igen”. Ja, det er i hvert fald, hvad Hoppocrates antydede for 2500 år siden. Iflg. reglerne (artikel 7, stk. stk. 3 i Mærkningsforordningen) må fødevareinformation ikke tillægge en fødevare egenskaber vedrørende forebyggelse, behandling og helbredelse af menneskelig sygdom eller give indtryk af sådanne egenskaber.
  Særligt slår Rejseholdet ned på, at vi beskriver ét af vores produkter ud fra dets “ultra-lave kulhydratindhold” (1 g pr. 200 ml), en beskrivelse de mener kunne foranlede forbrugeren til at tro, “at kulhydrater kan være farlige”?
  Et spørgsmål vi ikke længere kan besvare indenfor lovens rammer, men vi kan stille et nyt: En patient med insulinkrævende diabetes er løbet tør for insulin. Foran vedkommende ligger en pose bolsjer og frister. Hvis denne patient spiser posen med bolsjer, ville kulhydraterne i denne specifikke situation så være “farlige”?

  Derfor har vi en sur smiley
  Uanset, så har vores tro på, at mad påvirker dit helbred, udløst en bøde og en sådan takseres desuden med, at StoneBros ellers meget smilende smiley-rapport, nu har mundvigen nedad.

  Indtil vi har klarhed om, hvorvidt vi på nogen måde kan vidensdele informationer med dig, som det etablerede system har mistet fokus på, UDEN nye bøder, er vi desværre nødsaget til at tilbageholde vigtig information for dig. 

  Derfor er alle væsentlige artikler foreløbigt inaktiveret, så de ikke kan tilgås af besøgende på vores side, der ønsker at følge Hippocrates eksempel.

   

 • ← Next Post