Blog

 • An apple a day keeps the doctor away?


  Ja, men er æblet ikke økologisk kan det være du kommer til at besøge ham...


  Vi går ind for at spise hele frugten og alt af en grøntsag... også toppen eller bladene om dit blomkål. Derfor spiser vi naturligvis også kernehuset inkl. kerner og sågar den lille stilk, æblets navnestreng, som er ren superfood og ofte mere næringsrig end selve æblet. Typisk “skruer” vi den af og smider et lille mirakel i skraldespanden. Det er da synd!

  Kernehuset indeholder gode bakterier
  Østriske forskere (Graz University of Technology) har fundet ud af, at æblers kernehus indeholder gavnlige bakterier (bl.a. lactobacilli) som hjælper på vores fordøjelse af sukkeret i æblet, ret smart ikk? Desuden påvirker de positivt vores immunfunktion og  mentale helbred. Ca. 100 mill. bakterier findes der pr. kernehus.

  Men... og der er et stor “men”, dit æble skal være økologisk, for at det er en god idé at spise huset. Der er godt nok samme antal bakterier i et ikke-økologisk kernehus, med diversiteten er mindre og lactobacilli helt fraværende. Til gengæld fandt man uvenlige bakterier af familierne  Escherichia Coli og Shigella, som forårsager mange madforgiftninger.
  Ingen af disse farlige bakterier blev fundet i økologiske æbler. Endnu en grund til at vælge økologisk!

  PS. Vi kender ikke kvaliteten af konventionelle østriske æble og tænker, at danske helt sikkert er bedre. Men hvorfor ikke vælge danske økologiske æbler for at være på den sikre side.

 • ← Next Post Previous Post →